jurga_akis_logo


Parodos > Individualios

Individualios

1997 Piešinių iš ciklo „Mandalos“ paroda Nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje.
1999 Fotografijų paroda „Tibetas kita realybė“ Trečiojoje tarptautinėje Baltijos knygų mugėje.
2000 Fotografijų paroda „Tibetas kita realybė“ Biržų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.
Fotografijų paroda „Iš kelionių...“ Šilutės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.
2001 Fotografijų paroda „Paslaptingasis Tibetas“ Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje.
2002 Tapybos paveikslų ciklo „Tibeto mirusiųjų knyga“ paroda Vilniaus galerijoje „Stiklo karoliukai“.
Ciklo ekspozicija tarptautinėje knygų mugėje Frankfurte.
Ciklo paroda galerijoje „Kauno langas“.
2003 Ciklo „Tibeto mirusiųjų knyga“ paroda Vienos miesto bibliotekoje;
piešinių iš ciklo „Mandalos" paroda Žemaičių dailės muziejuje Plungėje
(kartu su Vokietijos dailininkės D. Schwarz rytietiškos tematikos paveikslais).
2005 Fotografijų paroda „Tibetas – prarasta pažadėtoji žemė“
Maironio lietuvių literatūros muziejuje Kaune.
Paveikslų ciklo „Angelariumas“ paroda Vilniaus galerijoje „Meno niša“.

2011 m. lapkričio 15 d. – gruodžio 3 d.

Vilniaus dailės akademijos parodų salių Titanikas“ (Maironio g. 3) pirmame aukšte veikė retrospektyvinė dailės paroda „Jurga Ivanauskaitė (1961-2007). Sankryžos“ (kuratorė R. Rachlevičiūtė). Parodoje eksponuojami įvairių žanrų ankstyvieji J. Ivanauskaitės darbai, sukurti mokymosi Vilniaus dailės akademijoje metu ir netrukus po jos baigimo. Buvo pristatomi ir jos brandžiosios kūrybos ciklai „Mandalos“ ir „Tibeto mirusiųjų knyga“, įkvėpti kelionių po budistinius Himalajų regionus. Rodomi ir paveikslai iš paskutinio J. Ivanauskaitės ciklo „Angelariumas“.
Jurga Ivanauskaitė (1961 – 2007). Sankryžos. [Parodos katalogas, iliustracijos].
V.:Tyto alba, 2011. Sudarė I. Korsakaitė, parodos kuratorė ir teksto autorė R. Rachlevičiūtė.

Parodos_-_Sankryzos_-_atidarymas
Video reportažas - žiūrėti čia.

Žiūrėti...

2011 m. lapkričio 17 d. -  gruodžio 14 d. J.Ivanauskaitės 50-mečiui.
Vilniaus Mokytojų namų antrame aukšte esančioje galerijoje "Koridorius" eksponuoti parodos "Jurga Ivanauskaitė (1961 - 2007). Sankryžos" plakato konkurso laureatų projektai ir kiti atrinkti darbai. Pirmos vietos diplomas skirtas Jūratei Narmontaitei. Jis atspausdintas ir naudotas kaip jubiliejinės parodos plakatas.

Žiūrėti...

2011 m. lapkričio 17 d. – gruodžio 30 d. J.Ivanauskaitės 50-mečiui.
Vilniaus vaikų ir jaunimo galerijoje (Vilniaus g. 39/6) veikė paroda "Laimės receptai". Joje eksponuojamos Jurgos Ivanauskaitės knygos vaikams "Kaip Marsis žemėje laimės ieškojo" iliustracijos, sukurtos pačios autorės. Kartu rodomi įvairaus amžiaus Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos ir darželio "Justinukas" auklėtinių darbai laimės tema.

Paroda skirta J. Ivanauskaitės 50-osioms gimimo metinėms.

Žiūrėti...

2011 m. J.Ivanauskaitės 50-mečiui.


Nacionalinės M. Mažvydo biblioteka parengė dvi parodas tuo pačiu pavadinimu „Nuo Pakalnučių ...iki Viršvalandžių“:
1) lapkričio 14 d. – gruodžio 31d. paroda bibliotekos 4 aukšto fojė (parengė S.Kuliešienė ir J. Zovė).
2) virtuali paroda (parengė S. Kuliešienė ir E. Valiūtė). Žiūrėti virtualią parodą čia (http://menas.lnb.lt/j_ivanauskaite.htm).

2011 m. gruodžio 20 d. J.Ivanauskaitės 50-mečiui.
Maironio lietuvių literatūros muziejuje Maironio svetainėje, advento ir Kalėdų nuotaikos nušviestame vakare buvo pristatoma Jurgos Ivanauskaitės tekstų knyga "Angelo rūbas" (Tyto alba, 2011) ir eksponuojama instaliacijos fragmentas ta pačia tema. Autorės ranka ant apdaro pavidalo kūrinio anksčiau surašytos improvizuotos maldos dabar, išskaidytos ir sudėtos į atskirą knygą, įgavo visai naują sandarą ir meninę raišką.

Žiūrėti...

2012 sausio 25 – vasario 19 d.
Panevėžio Miesto dailės galerijoje veikė  Jurgos Ivanauskaitės piešinių ir tapybos paroda. Kartu su parodos atidarymu Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės - Bitės viešojoje bibliotekoje įvyko  rašytojos knygos „Angelo rūbas“ pristatymas. Bibliotekoje taip pat buvo surengtos Jurgos Ivanauskaitės plakatų, fotografijų ir knygų parodos. Dalyvavo Panevėžio grigališkojo giedojimo studijos choras "Džiaugsmo balsas" giesmininkės.

Žiūrėti...

2012 m.
Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje 2012, 3-ios salės galerijoje veikė ankstyvųjų Jurgos Ivanauskaitės dailės darbų ir knygų, išleistų Lietuvoje ir užsienyje, paroda.
Romos Kišūnaitės nuotraukos

Žiūrėti...

2012 m. balandžio 23 d.
Anykščių Sakralinio meno centre atidaryta Jurgos Ivanauskaitės dailės paroda "Angelai pražydę gėlėmis". Paroda veiks iki liepos pabaigos.

Dadalyvavo Panevėžio grigališkojo giedojimo studija "Džiaugsmo balsas" (vadovė Jolanta Antanaitienė), aktorė Dalia Michelevičiūtė, dailininkė Jurga Užkurnytė, Jurgos Ivanauskaitės mama dailėtyrininkė Ingrida Korsakaitė.

Žiūrėti...

2012 m. birželio 9 d.
Jurbarko Vinco Grybo memorialiniame muziejuje atidaryta Jurgos Ivanauskaitės dailės paroda. Joje eksponuoti piešiniai iš ciklo "Mandalos" ir ciklas "Tibeto mirusiųjų knyga". Paroda veiks iki liepos 12 d.

Žiūrėti...

2012 m. rugsėjo mėn.
Šių metų rugsėjo pradžioje Švedijos mieste Karlskrunoje vyko Lietuvos ir Švedijos forumas. Vienas iš trijų jo seminarų buvo skirtas rašytojai ir dailininkei Jurgai Ivanauskaitei paminėti. Buvo prisimintos pakutiniųjų jos gyvenimo metų  ir  kūrybos sąsajos su šia šalimi, švedų kalba išleistas romanas "Ragana ir lietus". Forumo metu veikė J. Ivanauskaitės paveikslų ciklo "'Tibeto mirusiųjų knyga" paroda.

Žiūrėti...

2012 m. spalio 12 d.
Šiaulių apskrities P. Višinskio viešojoje bibliotekoje buvo atidaryta Jurgos Ivanauskaitės rytietiškos tematikos dailės darbų paroda ir surengtas jos atminimui skirtas vakaras. Tai vienas pirmųjų renginių iš bibliotekos vykdomo projekto "Šiauliai - Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų kūrybos sklaidos sostinė". Vakaro metu kalbėjo Šiaulių menotyrininkai V. Rimkus ir V. Kinčinaitis, Jurgos prozos ir poezijos kūrinių ištraukas skaitė Šiaulių dramos teatro aktorė Nomeda Bečiūtė. Apie dukters keliones ir su jomis susijusių kūrinių savitumą kalbėjo Jurgos mama dailėtyrininkė I. Korsakaitė.

Žiūrėti...

2013 m. balandžio 22 d.
Nacionalinės bibliotekų savaitės išvakarėse Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje  buvo atidaryta žinomos rašytojos ir keliautojos Jurgos Ivanauskaitės fotografijų iš Tibeto paroda. Fotografijos buvo eksponuotos bibliotekos languose ir traukė praeivių žvilgsnį.
Balandžio 26 d. bibliotekoje surengtas susitikimas su Jurgos mama menotyrininke Ingrida Korsakaite.

Žiūrėti...

2013 m. liepos 3 d.
Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių filiale atidaryta Jurgos Ivanauskaitės fotografijų "Tibetas - kita realybė" paroda. Atminimo renginio metu galima buvo pamatyti ir rašytojos knygų ekspoziciją. Tibetietišką atmosferą sukūrė ir Dianos Urbės skambantys dubenys - tūkstantmetė Tibeto budistų tradicija.
Susirinkusiems buvo perskaitytas Jurgos mamos, dailėtyrininkės Ingridos Korsakaitės "Laiškas klaipėdiečiams".
Renginį vedė režisierius Virginijus Vyšniauskas.

Žiūrėti...

2013 m. liepos 5 d.
Raseinių kultūros centre buvo atidaryta Jurgos Ivanauskaitės dailės paroda ir Maironio parke surengta rašytojos atminimui skirta koncertinė programa "Tuk, tuk iš širdies į širdį" (rež. Jolanta Šimaitienė).
Buvo skaitomos ištraukos iš Jurgos prozos ir eilėraščiai, atliekami jos dvasiai artimi muzikos kūriniai.

Žiūrėti...

2013 m. rugsėjo 7 - 14 d. Jurgos Ivanauskaitės nuotraukų iš Tibeto paroda Vilniaus Tibeto skvere. Drauge su kitais renginiais ji vyko Jo Šventenybės Dalai Lamos XIV vizito ir Tibeto kultūros dienų Vilniuje proga.

Žiūrėti video...